Månadsbrev 2022

Maj

I maj slutade vävkursen på Wik, så jag klippte ner den smala skaftväxlingsvarpen jag haft uppe hela våren. Ingen av dessa har jag avslutat, och rullen med mattor jag vävde i höstas är också orörd. Att avsluta vävar är inte min starkaste sida.

Tavlan med trädet är en beställning. 2D är inte heller någon stark sida, men beställaren sade sig vara nöjd, så då får jag också vara det.

En födelsedag och en student fick mig att börja göra handledsvärmare, och det blev ännu fler sådana, för att de går hyfsat snabbt att göra, de går att variera på roliga sätt och jag tänker att det kanske kan vara något att sälja på höst- och julmarknader. Bäst att börja i tid! Därför har jag också fokuserat lite på tomtar, varierat med några andra småfigurer.

Musikaliskt skapande har det också blivit. Eftersom jag själv fyllde 50 i år, så betyder det att jag har en bunt vänner som också gör det. En av dem fick handledsvärmare, en annan fick en halling! Den senare hade uruppförande på min andra födelsedagsfest, som jag hade i form av en halvimproviserad konsert. Första gången vi spelade denna tillsammans var några timmar tidigare än på konserten.

%d bloggare gillar detta: