Böcker

Skrivandet har varit en del av mitt liv så länge jag har kunnat hålla i en penna. Raden i Mina Vänner-böcker om vad jag ville bli när jag blev stor fylldes oftast av ”författare”. Tecknat har jag däremot inte gjort särskilt mycket, så att de första böckerna jag skickade till tryck via en självpubliceringstjänst blev serieböcker är ganska otippat. Prototypen till den första, Gravid!, bestod av en liten bunt blyertsteckningar som ett par vänner fick när de väntade sitt första barn. Uppmuntrad av responsen tecknade jag ännu mer och publicerade i en blogg, som sedan blev till en bok.

https://www.adlibris.com/se/bok/gravid-9789186409067

Andra boken handlar om lajv, levande rollspel, som var en stor del av mitt liv under några år.

https://www.adlibris.com/se/bok/lajv-9789174650747

I tredje boken stod orden i fokus. Jag hade tröttnat på att alla böcker om autism som jag dittills hade läst var så mörka, och jag ville ge min version av hur det kan vara att leva med ett autistiskt barn. Det blev denna, som till min glädje har fått ett fantastiskt fint mottagande:

https://www.adlibris.com/se/bok/valkommen-till-mysteria-9789174654271

Fjärde boken är min enda skönlitterära, och skrevs under National Novel Writing Month, på elva dagar. ”En medelmåttas bekännelser” har jag dock dragit tillbaka från försäljning på grund av en miss med omslagsfotot. Den ligger i malpåse i väntan på en bearbetning, men jag fick ett ryck och översatte den till engelska och fick språkgranskningshjälp av vänner och bekanta:

https://www.adlibris.com/se/bok/confessions-of-a-swedish-mediocrity-9789176993002

En prosadiktbok om mitt arbete blev nästa tvåspråkiga projekt:

https://www.adlibris.com/se/bok/glimpses-from-a-childrens-hospital—glimtar-fran-ett-barnsjukhus-9789176992869

Därefter var det dags för en ny seriebok, som handlar om barndiabetes typ 1. Den är skriven och tecknad av mig, i nära samarbete med min kollega Maria. Alla intäkter går till diabetesforskning!

https://www.adlibris.com/se/bok/barndiabetes-typ-1-9789188759238

Oftast har jag några böcker på lager själv, och går då att köpa signerade direkt av mig om så önskas.

%d bloggare gillar detta: