Kurser

Vill du lära dig att filtnåla? Håll utkik här, eller dra ihop ett litet gäng och kontakta mig så kommer jag och visar! Kursavgift varierar beroende på antal deltagare och vilket projekt ni vill prova på. Världsläget kräver nya kursformer, och i samarbete med Medborgarskolan har jag hållit flera kurser digitalt på distans.

Under hösten 2021 finns tre kurser inplanerade, två på distans och en på Ekeby Bruk i Uppsala:

Filtnåla ett troll – Vi lär oss grunderna i filtnålning och filtnålar varsitt troll. Kursen går digitalt via video lördag 18 september kl. 10:00-13:45.

Filtnåla ett ansikte – Det här är en fortsättningskurs för dig som har testat på filtnålning tidigare. Vi fördjupar våra kunskaper inom filtnålning och lär oss hur man filtnålar ett dockansikte. Kursen går digitalt via video – just nu står det lördag 27 november kl. 10:00-15:15, men jag hoppas kunna ändra till söndag 28e. Lunchpaus är inräknat.

Våttova en liten väska – Det här är en grundkurs i våttovning. Med våttovning kan man få till fin struktur och använda många olika färger. Du lär dig tova en liten väska eller mobilfodral i merinoull med inslag av silke, växtfiber och syntetfiber. Man kan också leka med spännande material som lin, hampa, viscose, bambu, ananasfiber, bananfiber, majsfiber, mjölkfiber, återvunnet sarisilke och mycket mer. Bara fantasin sätter gränser!

Under hösten -20 gjorde jag små filmer om filtnålning där jag går igenom olika nålar, ullsorter, tekniker och så vidare.

Introduktion till filtnålning:

Om olika sorters nålar – notera, du behöver faktiskt bara tre som nybörjare, men jag är nålnörd och har i dagsläget 22 olika högkvalitetsnålar och ett gäng lågkvalitet som jag inte vet vad det är:

Olika sorters ull – inte så mycket om fårraser, utan om ull från hobbyaffärer, specialställen etcetera:

Inverterad filtnål:

Olika redskap:

Om att filta löst eller hårt:

%d bloggare gillar detta: