Musik

Musiken har funnits med mig så länge jag kan minnas. Min äldre syster började spela blockflöjt i tredje klass, innan jag hade börjat skolan, och jag tror att jag spelade mer på den än hon någonsin gjorde. Envist ignorerade jag de överlägsna småleendena följda av ”Jaså, du spelar fortfarande blockflöjt? Ja, jag började också med det.”

Undervisningsmässigt sett hände ingenting första åren efter att jag flyttat till Uppsala, men 1998 åkte jag på min första sommarmusikkurs och någon sorts kurs har det blivit nästan varje år sedan dess.

Komponerandet kom jag igång med för drygt ett decennium sedan, då jag började ge bort musik som present till vänner. Vill du också ge bort en specialkomponerad melodi till någon, så hör av dig! Då spelar jag in den och lägger på Youtube så att den kan avnjutas utan större åthärvor när andan faller på.

Här är några exempel på mina kompositioner:

Olle Sahlins avskedsrondo, komponerad till en väns begravning vintern 2021:

Kajsas disputationsmelodi, framfördes första gången på en fest med Kajsas mamma på gitarr.

Malins rondo, min del i ett hantverksutbyte. Inspelad med en av lärarna på Bäckedals Folkhögskola, under en av sommarkurserna.

Charlottes brudmarsch, denna film är från övningstillfället strax innan vigseln. Jag har komponerat flera brudmarscher men denna är den enda som faktiskt har spelats under själva intåget.

Ett brudmarschmedley, från en konsert i Ukna kyrka. Spelas på en Elody, en blockflöjt med inbyggd mikrofon som kopplas till en förstärkare.

Julgranspolska:

%d bloggare gillar detta: